Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

a large body of water with a city in the background

Shenzhen’de Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Yer

Shenzhen, Çin’in en dinamik ve hızla gelişen şehirlerinden biridir. Modern gökdelenlerinden, geleneksel Çin bahçelerine; teknoloji harikası tema parklarından alışveriş cennetlerine kadar her türlü deneyimi sunar. Çin’in güneydoğusunda, Hong Kong’a yakın bir konumda yer alan bu metropol, özellikle teknoloji ve inovasyon merkezi olarak bilinir. Shenzhen, farklı kültürleri ve zengin doğal güzellikleriyle ziyaretçileri kendine çeker. Şimdi sizlere Shenzhen’deki en popüler 10 turistik atraksiyonu tanıtacağım.

İçindekiler

  • Windows of the World
  • Splendid China Folk Village
  • Shenzhen Happy Valley
  • Dameisha ve Xiaomeisha Plajları
  • Shenzhen Bay Parkı
  • Lianhuashan Parkı
  • Shenzhen Müzesi
  • OCT East Shenzhen
  • Mangrove Ekolojik Park
  • Dafen Yağlıboya Köyü

Windows of the World

Windows of the World (Shijie Zhi Chuang), dünyanın dört bir yanından alınmış 130’dan fazla minyatür replika ve adağın sergilendiği büyüleyici bir tema parktır. Eyfel Kulesi, Pisa Kulesi, Piramitler ve Taj Mahal gibi ünlü yapıların yanı sıra, kültürel performanslar ve tema gösterileri de sunulmaktadır. Bu park, fotoğrafçılık tutkunları ve dünya gezginleri için ideal bir yerdir.

Splendid China Folk Village

Splendid China Folk Village, Çin’in 56 etnik grubunun kültürünü ve geleneklerini yansıtan iki bölümden oluşur: Splendid China Miniature Park ve China Folk Culture Village. Park, ziyaretçilerine Çin’in zengin tarihi ve etnik çeşitliliğini minyatür binalar ve gerçekçi canlandırmalar aracılığıyla keşfetme fırsatı sunar.

Shenzhen Happy Valley

Shenzhen Happy Valley, roller coasterlar, su kaydırakları ve diğer heyecan verici atraksiyonlar sunan geniş bir eğlence parkıdır. Çocuklar ve yetişkinler için uygun birçok aktiviteye sahip olan park, tematik bölümlerde farklı kültürleri ve maceraları deneyimleme şansı verir.

Dameisha ve Xiaomeisha Plajları

Dameisha ve Xiaomeisha, Shenzhen’in en popüler plajlarından ikisidir. Dameisha, geniş ve uzun bir kumsala sahipken, Xiaomeisha daha sakin ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Her iki plaj da deniz ve güneşin keyfini çıkarmak isteyenler için mükemmel seçeneklerdir.

Shenzhen Bay Parkı

Shenzhen Bay Parkı, Hong Kong sınırına yakın, kıyı boyunca uzanan geniş bir alana yayılmış bir halka açık alandır. Gün batımı manzarası ve Hong Kong silüeti ile ünlü olan park, jogging, bisiklet sürme ve piknik yapma gibi aktiviteler için idealdir.

Lianhuashan Parkı

Lianhuashan Parkı, Shenzhen’in kalbinde yer alan ve şehrin en yüksek noktasına ev sahipliği yapan büyük bir şehir parkıdır. Parkın tepesinde, şehre bakan bronz bir Deng Xiaoping heykeli bulunur. Ayrıca, geniş yeşil alanları, göletleri ve çocuk oyun alanları ile şehir yaşamının yoğunluğundan kaçmak için harika bir yerdir.

Shenzhen Müzesi

Shenzhen Müzesi, şehrin tarihi ve kültürü hakkında bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için birebirdir. Çin’in yakın tarihini ve Shenzhen’in olağanüstü dönüşümünü anlatan kalıcı ve geçici sergiler sunmaktadır.

OCT East Shenzhen

OCT East Shenzhen, doğal güzellikleri ve eğlence tesislerini bir arada sunan bir eko-turizm ve eğlence karmaşasıdır. Orman parkları, tematik oteller, golf sahası ve hatta bir klasik Çin köyü, ziyaretçilere çok çeşitli deneyimler sunar.

Mangrove Ekolojik Park

Mangrove Ekolojik Park, kuş gözlemciliği ve doğa yürüyüşleri için mükemmel bir alandır. Şehrin hızlı gelişimine rağmen korunmuş doğal mangrov ormanları, Shenzhen’in yeşil bir yüzünü gösterir.

Dafen Yağlıboya Köyü

Dafen Yağlıboya Köyü, dünyanın her yerinden sanatçıların ve turistlerin ziyaret ettiği benzersiz bir yerdir. Köy, uygun fiyatlı el yapımı yağlıboyaları ve sanatçıların canlı performanslarını sunar, burada kendi sanat eserinizi dahi sipariş edebilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaşın!